ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MANITAΡIA ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ DANABLU, ΠΟΥΡΕ ΠΟΛΕΝΤΑΣ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Δημήτρη Καράμπαμπα

YΛΙΚΑ 
Για 4 μερίδες 
Για τα μανιτάρια:
  • 8 μανιτάρια portobello
  • 600 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για την πολέντα: 
  • 600 γρ. πολέντα 
  • 300 ml γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 50 ml αρωματικό λάδι δυόσμου
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το αρωματικό λάδι δυόσμου:
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ½ ματσ. δυόσμο
EKTEΛΕΣΗ

Για το αρωματικό λάδι δυόσμου:
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με τον δυόσμο.
Για την πολέντα:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, την πολέντα, το αρωματικό λάδι δυόσμου και ανακατεύουμε. 
Για τα μανιτάρια:
Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε στα μανιτάρια το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 5 λεπτά. 
Αφού ψηθούν, βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο. 
Τα γεμίζουμε με το μπλε τυρί Δανίας και τα ξαναψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 7 λεπτά.
Σερβίρουμε την πολέντα με τα γεμιστά μανιτάρια και προσθέτουμε το αρωματικό λάδι.