ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Δημήτρη Καράμπαμπα
Hμέρα προβολής 16/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
Για τα μανιτάρια:
- 8 μανιτάρια portobello
- 600 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κλων. θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι-πιπέρι
Για την πολέντα:
- 600 γρ. πολέντα
- 300 ml γάλα
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 50 ml αρωματικό λάδι δυόσμου
- Αλάτι-πιπέρι
Για το αρωματικό λάδι δυόσμου:
- 50 ml ελαιόλαδο
- ½ ματσ. δυόσμο
EKTEΛΕΣΗ
Για το αρωματικό λάδι δυόσμου:
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με τον δυόσμο.
Για την πολέντα:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, την πολέντα, το αρωματικό λάδι δυόσμου και ανακατεύουμε.
Για τα μανιτάρια:
Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε στα μανιτάρια το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 5 λεπτά.
Αφού ψηθούν, βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο.
Τα γεμίζουμε με το μπλε τυρί Δανίας και τα ξαναψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 7 λεπτά.
Σερβίρουμε την πολέντα με τα γεμιστά μανιτάρια και προσθέτουμε το αρωματικό λάδι.