ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Αριάδνη Πούλιου
Ημέρα προβολής 08/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κονσέρβα σαρδέλα Τrata
- 10 ντοματίνια κόκκινα (βελανίδι)
- 5 ντοματίνια κίτρινα
- 20 γρ. βούτυρο Lurpak
- 7 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- Φλοίδες από πικάντικη γραβιέρα Κρήτης
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- ¼ κ.γ. αποξηραμένη μικρή καυτερή πιπεριά
- Ψωμί πολύσπορο μαύρο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα τηγανάκι με βούτυρο τα κόκκινα και τα κίτρινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και αφήνουμε τη σάλτσα να καραμελώσει.
Βάζουμε πάνω στην μπρουσκέτα τα ντοματίνια με την σάλτσα τους. Τοποθετούμε τις φλοίδες από την γραβιέρα, τη σαρδέλα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού, λίγο χυμό λεμόνι, αλάτι και πασπαλίζουμε με αποξηραμένη μικρή καυτερή πιπεριά.