ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΚΛΕΣ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον chef Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ
Για 5 βάζα των 250γρ.

  • Για τις πίκλες:
  • 1κιλό αγγούρι σε φέτες
  • ½ κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 150γρ. αλάτι χοντρό
  • 750γρ. ξίδι λευκό
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 2κ.σ σπόρους μουστάρδας
  • 1κ.γ σπόρους άνηθου
  • 1κ.γ κουρκουμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πίκλες
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αγγούρια,  το αλάτι, τα γεμίζουμε με νερό και τα κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Κατά τη διάρκεια αυτή αποστειρώνουμε τα βαζάκια.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα βαζάκια με νερό να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα το ξίδι, τη ζάχαρη, τους σπόρους μουστάρδας, τους σπόρους άνηθο, τον κουρκουμά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αγγούρια τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα μοιράζουμε στα αποστειρωμένα βαζάκια αφήνοντας 1 δάχτυλο κενό από πάνω. Κλείνουμε τα βαζάκια και τα βάζουμε ξανά σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από το καπάκι, αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και τα βγάζουμε έξω να κρυώσουν καλά. Φυλάμε τα βαζάκια σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις τα ανοίξουμε τα φυλάμε στο ψυγείο.