ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γκίκα Ξενάκη

Ημέρα προβολής 19/12/13

ΥΛΙΚΑ
250 γρ ρύζι arborio (ή carnarolli)
500 γρ. κολοκύθα
70 γρ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό
60 γρ. ελληνικό προσούτο σε φέτες Ferrano Ifantis
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
2 φύλλο φασκόμηλο
50 γρ. παρμεζάνα
60 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε  το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κολοκύθα, βάζουμε αλάτι και σκεπάζουμε. Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει. Όταν μαλακώσει η κολοκύθα την πολτοποιούμε στο μούλτι.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και σωτάρουμε το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Το αφήνουμε να σιγοβράσει, 18 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε το φασκόμηλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε, ενώ βγάζουμε το ριζότο από τη φωτιά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα τριμμένη, το ελαιόλαδο, το προσούτο ψιλοκομμένο, αλάτι, μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το ριζότο και γαρνίρουμε με κομμάτια κολοκύθας, φασκόμηλο και πιπέρι.