ΣΥΝΤΑΓΕΣ

POPOVERS (ΚΡΕΠΕΣ ΣΑΝ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Μαρία Πρασσά

Ημερομηνία προβολής 26/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για 10 popovers

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 15 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft 
  • 4 – 5 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή 5 φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο την οποία έχουμε λιώσει, το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά. Ζεσταίνουμε για 2 λεπτά τα φορμάκια πριν αδειάσουμε την ζύμη μας. Γεμίζουμε τα φορμάκια στα 2/3 της χωρητικότητας τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ακόμα.
Για το σερβίρισμα χτυπάμε τη μαργαρίνη μαζί με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με φρέσκα φρούτα κομμένα σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε τη μαργαρίνη με μαρμελάδα ή φρέσκα φρούτα στο ψυγείο να ξανακρυώσει πριν τη χρησιμόποιήσουμε. Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 6 βατόμουρα ή 1 μπανάνα.

Μερικά βασικά τιπς από την Μαρία:
1. Τα αβγά πρέπει απαραίτητα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα χλιαρό.
2. Το ψήσιμο γίνεται απαραίτητα στον αέρα. Ο δικός μου φούρνος έχει αέρα και πάνω κάτω αντίσταση σε ένα κουμπί. Ο φούρνος πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος, γιατί με το που θα μπουν μέσα τα φορμάκια πρέπει να αρχίσουν κατευθείαν να φουσκώνουν και να πάρουν ύψος.
3. Εγώ προτιμώ τα μεταλλικά φορμάκια και όχι απαραίτητα τα σιλικόνης. Δύο τρία λεπτά πριν ετοιμάσεις το χυλό βάλε τα φορμάκια στο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμος ο χυλός, βγάλτα με προσοχή, γιατί καίνε και ρίξε το χυλό στα ζεστά φορμάκια. Αυτό βοηθάει στο φούσκωμα, που γράφω παραπάνω και βοηθάει στο να κάνουν μια ωραία κρούστα.
4. Δεν ανοίγουμε σε καμία περίπτωση το φούρνο γιατί κάθονται κατευθείαν, ειδικά στην αρχή του ψησίματος.
Καλή επιτυχία!