ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΙΝ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & COPPA

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Γιώργο Μπαλτά
ΥΛΙΚΑ
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι 
  • 4 φέτες coppa Ferrano Ifantis
  • 10 σπαράγγια πράσινα 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • ½ κ.γ. σπόρους κύμινο 
  • 1 αβοκάντο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ ματσ. ρόκα 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. αμύγδαλο, κουκουνάρι, ηλιόσπορο (για πασπάλισμα) 
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aλείφουμε τις φέτες ψωμιού με σκόρδο και ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση και κατά μήκος, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το κύμινο. 
Xτυπάμε στο μούλτι το αβοκάντο μαζί με το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Καβουρντίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τους ξηρούς καρπούς. 
Αλείφουμε την πάστα αβοκάντο στις  φέτες ψωμιού, προσθέτουμε τη ρόκα και τα σπαράγγια. Πασπαλίζουμε από πάνω με τους ξηρούς καρπούς και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο. 
Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε την coppa.