
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
1 ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
20 ML ΚΟΝΙΑΚ
3 Κ.Σ. ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ALMITO
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Kόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλου. Στη συνέχεια το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Έπειτα βάζουμε την πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς, σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, δένουμε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις ταλιάτελες με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, προσθέτουμε λίγη πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς με φέτα και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.