ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Πέπα


Ημερομηνία προβολής 20/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ 

(για 4 μερίδες)

  • 16 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 500 γρ. κρέμα πατισερί κρύα
  • 3 διπλές δόσεις espresso
  • 15 ml λικέρ amaretto
  • Σκόνη κακάο 
  • Ζάχαρη άχνη 

Για την κρέμα πατισερί:

  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. κορν φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το τιραμισού μας φτιάχνοντας την κρέμα πατισερί, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα και τους σπόρους της βανίλιας και τον υπόλοιπο λοβό. Όσο ζεσταίνεται το γάλα, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις χτυπηθούν καλά τα αβγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλάουερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε τη βανίλια, βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, αν μπορούμε να την έχουμε έτοιμη από την προηγούμενη το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο. Όταν κρυώσει η κρέμα μας την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε καλά. Μόλις χτυπηθεί καλά προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε ξανά. Προσθέτουμε το λικέρ amaretto στον καφέ, μουσκεύουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα πασπαλίζουμε με κακάο. Στρώνουμε τα σαβαγιάρ στο πιάτο που θα σερβίρουμε το γλυκό μας, βάζουμε την κρέμα μας από πάνω και πασπαλίζουμε με κακάο και λίγη άχνη ζάχαρη.