ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝ:
80 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
130 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1/4 Κ.Γ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΣΑΙΑ ΑΒΓΑ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΤA ΑΒΓΑ)
2 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΕΛΙΝ:
125 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
125 ΓΡ. ΓΑΛΑ
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Γ. ΤΣΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙ
1 ΑΒΓΟ
25 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
10 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
75 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
200 ΓΡ. ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (ΣΜΕΟΥΡΑ & ΜΥΡΤΙΛΑ)
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη του μακαρόν:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, τα ασπράδια και το αλάτι, μέχρι να διογκωθούν και προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, ρίχνουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα, με διάμετρο 16 εκ., μέσα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 14 λεπτά.
Για την μουσελίν:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κρέμα το τσάι γιασεμί, για 3 λεπτά για να αρωματιστεί και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αβγό και ενσωματώνουμε το μείγμα στην κρέμα. Βάζουμε ξανά στη φωτιά την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει. Έπειτα βάζουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και την ξαναχτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει λεία και να πέσει η θερμοκρασία.
Για τη συναρμολόγηση:
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα μακαρόν, προσθέτουμε πάνω από την κρέμα τα φρούτα του δάσους και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.