ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡ. ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΟΥΤΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ FOUANTRE IFANTIS
250 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΑΡΜΠΟΡΙΟ Ή ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
70 ΓΡ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
500 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
200 ΓΡ. ΣΕΣΚΟΥΛΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
½ ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το μισό φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί κατά το 1/3 της ποσότητάς του. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς. Κόβουμε και προσθέτουμε τα σέσκουλα και το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφού βράσει το ριζότο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το φρέσκο τυρί κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο και δένουμε το ριζότο με το βούτυρο.
Κόβουμε το καπνιστό ζαμπόν σε φέτες, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο.
Σερβίρουμε το ριζότο, με το καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε μακρόστενες φέτες, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με άνηθο.