ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ:
110 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)
25 ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
20 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2 Κ.Γ. ΡΟΥΜΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ:
40 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
1 Κ.Σ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ:
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
70 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
20 ΓΡ. ΠΑΣΤΑ ΦIΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ:
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΟΚΚΙΝΟ
1 ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΑΣΠΡΟ
1 ΛΑΙΜ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ–ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΑΙΜ
2 ΛΟΒΟΥΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη σαμπλέ:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την άχνη ζάχαρη, το ρούμι και ζυμώνουμε με το φτερό, σε αργή ταχύτητα, μέχρι να γίνει η ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Έπειτα απλώνουµε τη ζύµη µε έναν πλάστη ανάµεσα σε δύο λαδόκολλες και την κόβουµε µε ένα τσέρκι. Ψήνουµε μαζί με το τσέρκι, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθµούς, για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το µέγεθος του κοµµατιού που κόψαµε).
Για την σαντιγί φιστικιού Αιγίνης:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Έπειτα αναμειγνύουμε τη λευκή σοκολάτα και την πάστα φιστικιού με την ζεστή κρέμα γάλακτος και βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο, για 3 ώρες. Αφού πήξει, χτυπάμε στο μίξερ την κρύα σαντιγί φιστικιού, μέχρι να αφρατέψει και τη βάζουμε σε κορνέ.
Για τα εσπεριδοειδή:
Φιλετάρουμε το γκρέιπφρουτ, προσθέτουμε φιλέτα από το λάιμ και το πορτοκάλι και τα μαρινάρουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι.
Απλώνουμε πάνω στο σαμπλέ την σαντιγί φιστικιού, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα φρούτα, τους λοβούς βανίλιας και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ.