ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 22×25 εκ. 
  • 215 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • 185 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 5 αβγά
  • 250 γρ. καρύδια 
  • 200 γρ. αποξηραμένα cranberries
Για το σιρόπι:
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 100 ml χυμό cranberry 
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό cranberry και προσθέτουμε μέσα την κανέλλα και την φλούδα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3-4 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την καρυδόπιτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν. 
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μείγμα κουταλιά-κουταλιά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder. 
Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τα cranberries. 
Απλώνουμε τη ζύμη της καρυδόπιτας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.
Αφού ψηθεί, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην ζεστή καρυδόπιτα, το αφήνουμε να απορροφηθεί καλά και σερβίρουμε.