ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου  

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φύλλο φρέσκια ζύμη σφολιάτας ΚΑΝΑΚΙ
  • 1 αβγό (για επάλειψη)

Για την ομελέτα:
  • 6 αβγά
  • 5 λουκάνικα Βιέννα Ifantis
  • 6 μανιτάρια λευκά
  • ½ φλ. Αrla Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα λουκάνικα τύπου Βιέννης στη μέση. Τρίβουμε το δανέζικο σκληρό τυρί. 
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο τα μανιτάρια και τα λουκάνικα. 
Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε εκτός φωτιάς τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τριμμένο τυρί.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας με έναν πλάστη, ώστε να είναι 45X35 εκ. Χαράζουμε ίσες λωρίδες δεξιά και αριστερά και απλώνουμε στο κέντρο την ομελέτα. Πλέκουμε την σφολιάτα σταυρωτά και την αλείφουμε με αβγό. 
Έπειτα την βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. 
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.