ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ BABY

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Βασίλη Μάνδρο

Ημερομηνία Προβολής: 07/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

 

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι γάλακτος από το ποντίκι
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ πράσσο
  • 1 καρότο
  • 1 κλων. σέλερι
  • 2 μπουκέτα μυρωδικών Knorr
  • 1 ½  λεμόνι φρέσκο για τον χυμό του και το ξύσμα του
  • ½ ποτ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο χλιαρό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα

 

Για τις πατάτες:

 

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 1 σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών Knorr
  • 1 λίτρο χλιαρό νερό
  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες, το καρότο σε λεπτές ροδέλες και το λευκό μέρος του πράσου σε μέτριες φέτες.

Βγάζουμε με έναν αποφλοιωτή ή ένα μαχαιράκι τις ίνες από την επιφάνεια του σέλερι και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Καρυκεύουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το μοσχαράκι

Μόλις θερμανθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε κρέας και σωτάρουμε από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια με τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα του λεμονιού

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσσο, το καρότο και το σέλερι.

Μόλις βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών και ανακατεύουμε για να λιώσει.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 40-45’ ξαφρίζοντας κατά περιόδους.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο μετά από 45-50΄ πουδράρουμε λίγο ακόμα με αλεύρι για να δέση ελαφρά η σάλτσα και το σερβίρουμε μαζί με λαχανικά και γαρνιρισμένο με τις πατάτες baby.

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις κόβουμε σε τέταρτα μαζί με την φλούδα τους

Σε ½ λίτρο νερό διαλύουμε ένα μπουκέτο μυρδικών Knorr.

Σε ένα μέτριο ταψάκι ρίχνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το ζωμό

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό ή εναλλακτικά λίγο Βιτάμ και αλατοπιπερώνουμε (προσθέτουμ λίγο αλάτι αρχικά επειδή περιέχει αλάτι και ο ζωμός, και συμπληρώνουμε περισσότερο αν χρειαστεί).

Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.