ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΥΡΓΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΖΑΜΠΟΝ & ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

Aπό τον Chef Παναγιώτη Κοσμίδη

ΠΥΡΓΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΖΑΜΠΟΝ & ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PΟRTOBELLO ΜΕΤΡΙΑ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕΤΡΙΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
2 ΦΕΤΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ FOUANTRE IFANTIS

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
3 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ (ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΞΕΡΗ ΡΙΓΑΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ:
200 ΓΡ. BABY ΣΠΑΝΑΚΙ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
150 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ML ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
2 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
¼ Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το λευκό βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα μανιτάρια portobello και ρίχνουμε λίγη από τη βινεγκρέτ μέσα σε κάθε μανιτάρι. Έπειτα τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ.

Αφαιρούμε τα λαχανικά και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το καπνιστό ζαμπόν.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τις φέτες πιπεριάς, τη ντομάτα και το κολοκυθάκι και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

Για την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την μικρή καυτερή πιπεριά, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Για την πέστο από σπανάκι:
Πολτοποιούμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι.

Φτάχνουμε τον πύργο λαχανικών, βάζοντας σε ένα πιάτο ένα ψητό μανιτάρι, απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα τυριού. Προσθέτουμε ψητές φέτες πιπεριάς και μελιτζάνας, άλλη μια στρώση από την κρέμα τυριού, το καπνιστό ζαμπόν και άλλο ένα ψητό μανιτάρι.
Περιχύνουμε με την πέστο από σπανάκι και σερβίρουμε.