ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ

Aπό τον Chef Παναγιώτη Γιακαλή

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
300 ΓΡ. ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
150 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
AΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο, με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Καραμελώνουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι –λεμόνι.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα καραμελωμένα μανιτάρια και γαρνίρουμε με μαϊντανό.