ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΡΑΚΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ IFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΠΑΤΑΤΑ
1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
1 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
50 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
60 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι, το πράσο, την πατάτα και τη σελινόριζα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα βάζουμε τον αρακά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, για 20 περίπου λεπτά.
Αφού βράσει, πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και σερβίρουμε.