ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 27/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 1 μικρό μπρόκολο
- 2 κ.γ. σουμάκ
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε λάδι
- 50 γρ. κουκουνάρι
Για το dressing:
- 120 ml ελαιόλαδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 3 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και τις μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα, για 10 λεπτά.
Για το dressing:
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο dressing.
Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι. Όταν λιώσει το βούτυρο σωτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο συνεχίζοντας το σωτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μπρόκολο και την πιπεριά σε μια μεγάλη πιατέλα.
Περιχύνουμε με το dressing, πασπαλίζουμε με το σουμάκ και το καβουρδισμένο κουκουνάρι, ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.