ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
6 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
4 ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LUPARK
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ
1 ΣΦΗΝ. ΟΥΖΟ
60 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε ροδέλες, περίπου των 2 χιλιοστών. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο τα κρεμμύδια και τα παντζάρια σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον μαραθόσπορο σπασμένο στο γουδί και καραμελώνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ. Σβήνουμε με το ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, για 20-25 λεπτά.
Χτυπάμε στο μούλτι το γιαούρτι με το μπλε τυρί Δανίας, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ.
Σερβίρουμε την κόκκινη κρεμμυδόσουπα με λίγο από το μείγμα με το μπλε τυρί Δανίας και το γιαούρτι και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.