ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Γεωργία Παπαδιονυσίου
Ημέρα προβολής 02/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια πλατιά Ifantis
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 πατάτες
- 680 γρ. σάλτσα σπιτική ντομάτα Pummaro
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 100 γρ. φέτα (προαιρετικά)
- ½ ματσ. μαιντανό
- 4 αβγά
- 3 φέτες ψωμί χωριάτικο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 – 25 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν μαγειρευτούν τα φασολάκια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη φέτα.
Όταν είναι έτοιμα τα φασολάκια, φτιάχνουμε με το πηρούνι “φωλίτσες” στην κατσαρόλα κάνοντας χώρο για να μπουν τα αβγά.
Ρίχνουμε τα αβγά (μάτια) και σκεπάζουμε για 3-4 λεπτά, όσο χρειάζεται για να ψηθούν τα αβγά και να μην σφίξει ο κρόκος τους.
Σερβίρουμε τα φασολάκια και τα αβγά με φρέσκο ψωμί.