ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Κώστα Τσίγκα
Ημερομηνία Προβολής: 31/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 μπούτι κατσικίσιο σε 4 κομμάτια
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Ξύδι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κρεμμύδια
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 μήλο
- ½ κ.γ. κάρυ
- 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Αμύγδαλο αποφλοιωμένο & καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λάδι, περνάμε το κρέας από λίγο αλεύρι και το τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια
Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες
Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το τζίντζερ και το κρεμμύδι
Προσθέτουμε το κάρυ, το τριμμένο μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης και τους σπόρους κάρδαμου.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ξύδι.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας για να δέσει τα υλικά και συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Βάζουμε και μια ολόκηρη πιπερίτσα τσίλι για να πάρει την κάψα της το πιάτο αλλά αν θέλουμε μπορούμε να την αφαιρέσουμε στο τέλος.
Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί με το τηγάνι σκεπασμένο για 50 λεπτά.
Σε μπλεντεράκι λιώνουμε τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι και λίγο chutney και γιαούρτι με δυόσμο.