ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef  Νίκο Δημητροκάλη

Ημέρα προβολής 08/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  •  1/2 κιλό πατάτες
  •  Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το συκώτι από τα νεύρα και τις πέτσες και το κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 2-3 εκ.
Bάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μία κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα σωτάρουμε μαζί με ένα φύλλο δάφνης. Τα αφήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν χωρίς να γίνουν καφέ.
Στο ίδιο τηγάνι κάνουμε στην άκρη τα κρεμμύδια, προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο και ροδίζουμε τα μπαστουνάκια του συκωτιού σε δυνατή φωτιά, χωρίς να τα αλευρώσουμε. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μισό ζωμό βοδινού, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε το συκώτι με λίγο μαϊντανό, ωμό ελαιόλαδο και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, πολέντα ή πουρέ.