ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 20 ΨΩΜΑΚΙΑ
500 ΓΡ. ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ IFANTIS
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
20 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
6 ΜΕΓΑΛΑ ΑΒΓΑ
2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
60 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
400 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
3 Κ.Σ. ΣΟΥΣΑΜΙ
1 ΜΑΡΟΥΛΙ
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις κοτομπουκιές σε ένα αντικολλητικό ταψί, πασπαλίζουμε με τριμμένη mozzarella και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αβγά, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη. Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να φουσκώσει. Στη συνέχεια, πλάθουμε σε μπαλάκια τα μπριός και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Έπειτα τα αλείφουμε με ασπράδι αβγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 20-25 λεπτά. Αφού ψηθούν, κόβουμε τα μπριός στη μέση. Αλείφουμε κάθε μπριός με τη μουστάρδα με μέλι, βάζουμε ένα φύλλο μαρουλιού, μία φέτα ντομάτας, την κοτομπουκιά και καλύπτουμε με δεύτερο κομμάτι μπριός.