ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

Από την Chef Κωνσταντία Βογιατζόγλου

ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

3 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ IFANTIS
400 ΓΡ. ARBORIO ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
2 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1,5 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
120 ΓΡ. ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες στη φωτιά από όλες τις πλευρές καλά, για περίπου 5 λεπτά. Τις αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε. Κόβουμε το κοτσάνι και τη φλούδα (δεν τις πλένουμε). Έπειτα τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι, μέχρι να γίνουν σαν πουρές.

Για το ριζότο:
Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να χυλώσει, για 14-16 λεπτά. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα, περίπου στα 10 λεπτά, ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά,το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις χυλώσει προσθέτουμε την μελιτζάνα,το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα.

Ψήνουμε το λουκάνικο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε το ριζότο με τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω. Προσθέτουμε το λουκάνικο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.