ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Βησσαρίωνα Παρθένη
Ημερομηνία Προβολής: 12/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 φιλέτο γαλοπούλας (400 γρ.)
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 100 γρ. πατάτες
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 σπιτικό ζωμό βοδινού Knorr
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τη μαργαρίνη και μόλις λιώσει και ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε και τις πατάτες. Σοτάρουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Προσθέτουμε την μουστάρδα, τον σπιτικό ζωμό με λίγο ζεστό νερό [1/2 φλιτζάνι], ανακατεύουμε να διαλυθεί ο ζωμός και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες, περίπου για 25 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στην πορεία.
Ανοίγουμε το φιλέτο γαλοπούλας στη μέση και το χτυπάμε με κάτι βαρύ για να μαλακώσουν οι ίνες του. Αυτή τη δουλειά μπορεί να μας την κάνει και ο κρεωπώλης.
Απλώνουμε το χτυπημένο φιλέτο σε πλαστική επιφάνεια και τοποθετούμε κατά μήκος και περίπου στη μέση του τις πατάτες και το κρεμμύδι μαζί με λίγα από τα υγρά τους. Αλατιπιπερώνουμε καλά και προσεκτικά τυλίγουμε σε ρολό.
Τυλίγουμε το ρολό σε μεμβράνη έτσι ώστε να μην μείνει κανένα μέρος του ακάλυπτο και ψήνουμε σε φούρνο ατμού στους 100 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αν δεν έχουμε φούρνο ατμού βάζουμε το ρολό σε βαθιά κατσαρόλα με νεό και το βράζουμε για 12-15 λεπτά.
Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει λίγο ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ξύσμα και χυμό λεμονιού.