ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΖΥΜΕΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΝΑΚΙ (800 ΓΡ.)
2-3 ΦΕΤΕΣ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ FOUANTRE IFANTIS
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 1/2 ΦΛ. ΤΥΡΙ ARLA ΜOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΦΛ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 ΦΛ. ΤΡΙΜΜΑ ΦΕΤΑΣ
2 Κ.Σ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
¼ Κ.Γ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
¼ Κ.Γ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
¼ Κ.Γ. ΘΥΜΑΡΙ ΞΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο με το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε, σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν καραμελώσουν και πάρουν καφέ χρώμα, σβήνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο regato, την τριμμένη mozzarella, τη φέτα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε ένα ταψί τη ζύμη για πίτσα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε από πάνω τα τυριά. Προσθέτουμε την ψητή γαλοπούλα με μέλι σε κύβους, τη ντομάτα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη, το ξερό και το φρέσκο θυμάρι και καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο ζύμης για πίτσα. Κολλάμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω και ψήνουμε την κλειστή πίτσα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.