ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Νένα Ισμυρνόγλου
Ημερομηνία Προβολής: 16/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας από μπούτι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- ½ κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
- 1 αβγό
- ½ φλ. παξιμάδι ολικής αλέσεως τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τα κυδώνια:
- 1 ½ -2 κυδώνια
- 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη σος:
- 130 γρ. γιαούρτι πρόβειο στραγγιστό
- 1 κ.σ. καβουρντισμένο φουντούκι
- Μαϊντανό
- Φρέσκο δυόσμο
- 1 κ.σ. πετιμέζι ροδιού
Για το σερβίρισμα:
- Μεγάλες ή μεσαίες αραβικές πίτες
- ½ φλ. σπόρια ροδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά γαλοπούλας, το αλάτι, το πιπέρι, το κόλιανδρο, την καπνιστή πάπρικα και το κάρδαμο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αβγό, λίγο νερό για να αφρατέψει, τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τον κιμά με τα χέρια να μοιραστούν όλα τα υλικά στο μείγμα. Βρέχοντας τα χέρια μας κάθε φορά πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Αφού τα κεμπάπ πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μαγειρευτούν καλά και στο εσωτερικό τους.
Κόβουμε το κυδώνι σε οκτώ μέρη και το καθαρίζουμε από τα κουκούτσια. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λεμόνι και τη μαύρη ζάχαρη. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί ρίχνουμε τα κυδώνια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Για τη σος: σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στο τηγάνι που φτιάξαμε τα κεμπάπ ζεσταίνουμε ελαφρώς τις αράβικες πίτες. Πάνω στις πίτες σερβίρουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας, από πάνω τη σoς γιαουρτιού και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.