ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΤΥΡΙΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΤΥΡΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

1 ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ (ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ)
180 ΓΡ. ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1-2 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
200 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
12 ΜΙΚΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
10 ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
10 ΚΑΡΟΤΑ
200 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πικάντικα λουκάνικα σε πολύ μικρά κομμάτια και κόβουμε το havarti και το regato σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Ανοίγουμε το χοιρινό μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε από πάνω το havarti και το regato. Προσθέτουμε το λουκάνικο, τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με μαγειρικό σπάγγο, δίνοντας μεγάλη προσοχή στο πρώτο και στο τελευταίο δέσιμο, έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Στη συνέχεια το θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και το βάζουμε σε μία γάστρα.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το κόκκινο κρασί, μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Περιχύνουμε το ρολό, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για δυόμιση ώρες.
Έπειτα κόβουμε τα καρότα σε χοντρές διαγώνιες φέτες και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τις baby πατάτες.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τις baby πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο. Μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά ψησίματος, βάζουμε τα λαχανικά στη γάστρα με το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Αφού ψηθεί, αφαιρούμε τον σπάγγο και κόβουμε το χοιρινό σε φέτες. Σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από τη γάστρα.