ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
400 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
200 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ
300 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
10 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
50 ΓΡ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
125 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
½ ΦΛ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
EΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
9 ΓΡ. ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
125 ML ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
3 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
150 ΓΡ. ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΕΥΡΙ
125 ML ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1/2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, την κανέλλα, το μπαχάρι, το κύμινο και αλατίζουμε. Έπειτα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, την κρέμα βαλσαμικού BBQ, λίγο νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί, μέχρι να πιεί τα υγρά του και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ την ξερή μαγιά, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα της μαγιάς να φουσκώσει, για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μαλακό αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την φουσκωμένη μαγιά, το χλιαρό γάλα και λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει μία ελαστική λεία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για μία ώρα να φουσκώσει.
Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τα χέρια σε μικρές πίτες. Γεμίζουμε με λίγο κιμά, προσθέτουμε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κλείνουμε. Τα αφήνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα να φουσκώσουν, για 5-10 λεπτά. Έπειτα τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε τα γεμιστά ψωμάκια με κρέμα βαλσαμικού BBQ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.