ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

 

250 ΓΡ. ΖΥΜΑΡΙΚΑ (ΦΙΟΓΚΑΚΙ, ΚΟΧΥΛΑΚΙ, ΑΧΙΒΑΔΑΚΙ)

150 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ IFANTIS

8 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ FERRANO IFANTIS

3 KOKKINA ΑBΓΑ BΡΑΣΤΑ

8 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

4 ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ

2-3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:

150 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ

150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ:

2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

2 Κ.Σ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

 

Για τη σαλάτα ζυμαρικών με αρακά

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τον αρακά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Για τη σος βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, τον βρασμένο αρακά, τα ντοματίνια, τα ραπανάκια, τα βραστά αβγά, το ελαιόλαδο και τη σος γιαουρτιού. Στο τέλος προσθέτουμε τις μισές φέτες προσούτο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φέτες προσούτο και τα κριτσίνια θρυμματισμένα. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στη σαλάτα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και είναι έτοιμη!