ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΜΥΡΑ CUPCAKES ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Πόλυ Αντωνιάδη

Ημερομηνία προβολής 14/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 αβγά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 130 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • 120 ml γάλα

Για τη γέμιση:

  • 50 – 60 γρ. λουκάνικο & 50 γρ. κράνα

ή

  • 50 – 60 γρ. μπέικον &50 γρ. ανανά 
  • Φρέσκο δενδρολίβανο

Για το αλμυρό frosting:

  • 200 γρ. τυρί κρεμά
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να
ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την παρμεζάνα και τα προσθέτουμε στα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο (πολύ μαλακή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) και το γάλα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που θυμίζει ζύμη κέικ. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο. Στο ένα μέρος προσθέτουμε λουκάνικο ψιλοκομμένο και κράνα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε φορμάκια, περίπου 1½ κ.σ. σε κάθε φορμάκι. Στο άλλο προσθέτουμε ψιλοκομμένο μπέικον, ανανά, δενδρολίβανο και αδειάζουμε σε φορμάκια περίπου 1½ κ.σ. σε κάθε φορμάκι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 15 – 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε μια αλμυρή επικάλυψη με τυρί κρέμα και μαγιονέζα που έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη τα αλμυρά κεκάκια μας και απολαμβάνουμε μαζί με το τσάι μας!