ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 24/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα 22 εκ. χωρίς τρύπα
- 2 φλ. ρόφημα γάλακτος Arla Lactofree
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2 κ.γ. βανίλια υγρή
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 ml ηλιέλαιο
- 1 φλ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γλάσο:
- 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla Lactofree
Για το σερβίρισμα:
- 50 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 50 γρ. λιωμένη σοκολάτα
- 3 φέτες λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, την υγρή βανίλια, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το ινδοκάρυδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, εναλλάξ με το ηλιέλαιο, το lactofree και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε ένα τσέρκι με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο ή το απλώνουμε σε μια φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα, βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Σχηματίζουμε γραμμές με τη λιωμένη σοκολάτα στην επιφάνεια του μείγματος με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή μιας λαδόκολλας τυλιγμένης σε χωνί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθούν ρήγματα στην επιφάνεια και να έχει ψηθεί εσωτερικά.
Αφήνουμε το κέικ για 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Βάζουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
Απλώνουμε το γλάσο με το τυρί κρέμα πάνω στο κέικ και προσθέτουμε λιωμένη σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τριμμένο και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ.