ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Σταυρούλα Κοντοπούλου
Ημέρα προβολής 21/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 3/4 φλ. βούτυρο Lurpak
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- 1 μεγάλο αβγό
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. λευκή σοκολάτα
- 1 φλ. κράνμπερις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και το απόσταγμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια, με το μαχαίρι και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα.
Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση 3-4 εκ. ή το πλάθουμε σε μπαλάκια.
Ψήνουμε τα cookies σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 12-14 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, χωρίς να τα πιάσουμε, γιατί είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν.