ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Μιχάλη Νουρλόγλου
Ημερομηνία Προβολής: 6/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora
- 1 αβγό
- 20 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. γάλα
Για τη κρέμα
λεμονιού:
- 3 αβγά
- 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora
- 200 γρ. χυμό λεμόνι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη ζύμη της τάρτας βάζουμε στον κάδο του μίξερ το
αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαργαρίνη με βούτυρο και το αβγό και χτυπάμε σε
χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Δεν θα γίνει μια ενιαία ελαστική ζύμη, αλλά μια κολλώδης
ζύμη.
Αλείφουμε μια ταρτιέρα με μαργαρίνη με βούτυρο.
Απλώνουμε στον πάγκο μια λαδόκολα, την πασπαλίζουμε με
αλεύρι, ακουμπάμε πάνω τη ζύμη, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε με
έναν πλάστη, ένα αρκετά λεπτό φύλλο, σε πάχος 0,5 cm, στο μέγεθος της ταρτιέρας.
Μεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το στρώνουμε με τα
χέρια ώστε να εφαρμόσει καλά.
Με ένα πηρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης για να
μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο και χαλάμε το ψήσιμο.
Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και να
σταθεροποιηθεί η ζύμη και ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού.
Βράζουμε το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι.
Παράλληλα κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το corn flour με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Σιγά σιγά και ενώ ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτουμε το
χυμό λεμονιού στο μείγμα των αβγών προσέχωντας να μην ψηθεί το αβγό από τη
θερμοκρασία.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι και ξανά σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύωντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει να δένει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τα 300 γραμμάρια μαργαρίνη με βούτυρο σε μια
κανάτα και αδειάζουμε μέσα το ζεστό μείγμα αβγού λεμονιού.
Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ για να γίνει το μείγμα λείο και να αφρατέψει.
Μεταφέρουμε την κρέμα στο ψυγείο για να δέσει και να
κρυώσει.
Βγάζουμε από το ψυγείο την ταρτιέρα με τη ζύμη και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170
για 15 λεπτά. (Για να μη μαλακώσει πολύ η ζύμη της τάρτας μόλις
αδειάσουμε την κρέμα του λεμονιού, πριν την ψήσουμε αλείφουμε με ένα ασπράδι
χτυπημένο).
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει
και αδειάζουμε την παγωμένη κρέμα από το ψυγείο.
Αφού κρυώσει η τάρτα την γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.