ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Σαρρή
Ημέρα προβολής 06/06/2014
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. χαλβά ταχινιού με γεύση σοκολάτας
- 4 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- 1 κ.σ. κακάο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση:
- 5 μπισκότα κανέλλας
- 50 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
- 50 γρ. παστέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον χαλβά, το ταχίνι και το χυμό πορτοκάλι.
Σπάμε τον χαλβά με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, τη σαντιγί και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τριμμένο μπισκότο κανέλλας σε ένα ψηλό ποτήρι.
Προσθέτουμε από πάνω το γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο και έπειτα τη μους χαλβά.
Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότο, γλυκό πορτοκάλι και μους χαλβά. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ποτήρι.
Γαρνίρουμε με κομμάτια από παστέλι και πασπαλίζουμε με κακάο.