ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Patissier Ισμήνη Δοβέλου
Ημερομηνία προβολής 19/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 350 γρ. κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα
Για την σάλτσα σοκολάτας:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη. Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μπλέντερ αλέθουμε τα κάστανα όσο να γίνουν κρέμα. Αναμειγνύουμε τα κάστανα με την κρέμα και τα χτυπάμε ξανά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα σοκολάτας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσουν, βγάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το μέλι και τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
Τη σάλτσα σοκολάτας την ετοιμάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε την πανακότα ώστε να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία για το σερβίρισμα. Καλό είναι η σάλτσα σοκολάτας να καταναλωθεί εντός ημέρας.