ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αντζελίνα Καλογεροπούλου http://twominutesangie.
ΥΛΙΚΑ
(για 4 μερίδες)
- 4 φέτες κεφαλογραβιέρα πάχους 2 εκατοστών
- 4 αβγά
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Μαϊντανό
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον ανακατεύουμε με το αλεύρι. Βρέχουμε το τυρί με νερό και από τις δύο πλευρές και πανάρουμε στο αλεύρι. Με ένα κουπάτ κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο του τυριού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά για να κολλήσει καλύτερα το αλεύρι πάνω στο τυρί. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι (καλό είναι να επιλέξουμε το μικρότερο τηγάνι που έχουμε ώστε όταν απλώσει το τυρί να πάρει το σχήμα του) και τηγανίζουμε ελαφρά σε δυνατή φωτιά κι από τις δύο πλευρές. Σπάμε ένα ολόκληρο αυγό μέσα στη τρύπα. Με ένα κουτάλι βρέχουμε το ασπράδι με το λάδι για να ψηθεί καλύτερα. Μόλις ψηθεί το αβγό σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε με ψωμί!
Για το σαγανάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε νόστιμο σκληρό τυρί.