ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την chef Ντίνα Νικολάου

Ημερομηνία προβολής 15/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
  • 150 γρ. Flora με 3% βούτυρο
  • 2 φλ. φέτα σε τρίμματα 
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ ματσ. δυόσμο 
  • 2 κλων. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μπούκοβο γλυκό 
  • Πιπέρι 

Για την κρέμα:

  • 4 αβγά 
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 φλ. γάλα εβαπορέ 
  • 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
  • Σουσάμι & κολοκυθόσπορο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες . Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με 3% βούτυρο σε ένα τηγανάκι. Αλείφουμε το ταψί μας, όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερα, και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας ρίχνοντας λίγη από τη μαργαρίνη που λιώσαμε. Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, το δυόσμο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, γάλα εβαπορέ και το σουσάμι, τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα να φουσκώσει, αλλιώς ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.