ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ 26 ΕΚ.
400 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
100 ΓΡ. ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ (ΚΑΡΥΔΙΑ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ)
1/2 ΦΛ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ & ΜΑΥΡΕΣ
1 1/2 Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 1/2 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 ΦΛ. ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΟΥ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
1 1/2 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
5 ΑΒΓΑ
1/2 ΦΛ. ΓΑΛΑ
1/2 ΦΛ. ΚΟΝΙΑΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1/2 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΙΠΕΡΙΑ
4-5 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΟΥ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον φούρνο τα αμύγδαλα, στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες, τα τριμμένα αμύγδαλα και τα τριμμένα καρύδια. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, τη σκόνη τζίντζερ, τη βανίλια, το ξύσμα λάιμ, το ζαχαρωμένο τζίντζερ, κομμένο σε μικρά κομμάτια, και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, το γάλα, το κονιάκ και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε μια βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αλείφουμε το ζεστό κέικ με βούτυρο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Στολίζουμε με κόκκινα πιπέρια, ζαχαρωμένα κομμάτια τζίντζερ και ξύσμα λάιμ.