ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Τασούλα Κουφοπούλου

Ημερομηνία προβολής 16/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 5 φλ. νερό
- 2 φλ. νισεστέ
- 2 ½ φλ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. σησαμέλαιο
- 5 κ.σ. Flora με 25 % βούτυρο
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 3 βανίλιες
- Ζάχαρη άχνη & κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο καραμελώνουμε 2 – 3 κ.σ. ζάχαρη. Μόλις καραμελώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε την μισή ποσότητα νερού. Στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει 5 -10 λεπτά περίπου από τη στιγμή βρασμού. Όσο πιο πολύ βράσει το σιρόπι τόσο καλύτερη γεύση θα έχει ο χαλβάς. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ με το υπόλοιπο νερό και το προσθέτουμε στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε το σησαμέλαιο γύρω – γύρω στα τοιχώματα και ανακατεύουμε συνέχεια. Μετά ρίχνουμε τη βανίλια, τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε κι αυτά στο χαλβά. Αδειάζουμε τον χαλβά σε ένα ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσει. Ο χαλβάς μας τρώγεται και ζεστός και κρύος, μόνο που όσο είναι ζεστός δε θα μπορέσουμε να φάμε μεγάλη ποσότητα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα!