ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Ρένα Γαλανάκη
Ημερομηνία προβολής 14/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 60 κουραμπιέδες)
- 400 γρ. Νέα Φυτίνη Παραδοσιακή
- 80 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ. αλεύρι (όσο σηκώσει)
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 300 γρ. αμύγδαλα
- 1 φλ. κονιάκ
- Ανθόνερο (προαιρετικά)
- Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη Νέα Φυτίνη στο μπλέντερ μέχρι να ασπρίσει καλά, περίπου 10 λεπτά. Είναι προτιμότερο η Νέα Φυτίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι, τους κρόκους και τη κανέλα και χτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ όπου θα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τρίβουμε τα αμύγδαλα που έχουμε καβουρδίσει μέσα σε ένα μπλέντερ όσο να είναι χοντρά κομμάτια. Δουλεύουμε τη ζύμη μας με τα χέρια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι σιγά – σιγά ‘όσο πάρει’, δηλαδή για να έχουμε μια ζύμη μαλακή σαν μπισκότου. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε μέγεθος καρυδιού και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αν κάνουμε μικρότερους κουραμπιέδες τότε θα ξέρουμε ότι είναι έτοιμοι μόλις αρχίζει να σχίζεται η ζύμη. Όταν ψηθούν, προαιρετικά τους ραντίζουμε με ανθόνερο και μετά τους ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη με ένα σουρωτήρι όσο ακόμα είναι ζεστοί.