ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 ΑΒΓΑ
1 ½ ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ
20 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ½ ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
2 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΛ. ΝΕΡΟ
400 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
500 ΓΡ. ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αναμειγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ, σιγά σιγά το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε ελαφρώς για να μην κόψει το μείγμα. Στο τέλος, εκτός μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι.Για τη συναρμολόγηση:
Κόβουμε το παντεσπάνι που έχει κρυώσει σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Έπειτα βουτάμε το κάθε κομμάτι από το παντεσπάνι στο σιρόπι σοκολάτας και αμέσως μετά το περνάμε από το ινδοκάρυδο. Μόλις σφίξει λίγο η σοκολάτα και το ινδοκάρυδο, ανοίγουμε τα κεκάκια στη μέση και βάζουμε λίγο τυρί κρέμα και μαρμελάδα βατόμουρο. Εναλλακτικά βάζουμε πάνω σε ένα κεκάκι λίγο φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα βατόμουρο και καλύπτουμε με άλλο ένα κεκάκι.