ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
400 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΤRATA ON ICE
2 ΦΛ. ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ Κ.Γ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
¼ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
3 Κ.Σ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ
2 Κ.Σ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
1ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
4 ΦΛ. ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΦΕΤΕΣ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
3 ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΡΔΑΜΟΥ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον γαύρο φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να μαριναριστεί.
Σωτάρουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα, με ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι πιπέρι, το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
Έπειτα ρίχνουμε τον κουρκουμά, την κανέλλα και τις σταφίδες. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό και αφήνουμε το ρύζι να πάρει μία βράση.
Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το ρύζι σε ένα ταψί και ρίχνουμε βούτυρο. Στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα γαύρου, τον μαϊντανό, τις φέτες λεμονιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.