ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΤΙΠ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΤΙΠ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

600 ΓΡ. ΣΟΛΟΜΟ ΦΙΛΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
60 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ 1 ΑΒΓΟ
2 Κ.Γ. ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ:
2 ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ
2 ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
4-5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο σολομό, την τριμμένη φρυγανιά, το ασπράδι αβγού, το πέστο βασιλικού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο, για 20-25 λεπτά ή στην κατάψυξη, για 15 λεπτά, να σφίξουν.
Στη συνέχεια θωρακίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο τα μπιφτέκια σολομού και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.

Για τη σαλάτα:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα αγγουράκια σε λεπτές μακρόστενες φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Για το ντιπ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σολομού με την σαλάτα αγγουριού-κολοκυθιού και συνοδεύουμε με το αρωματικό ντιπ.