ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΑΚΒΕΛ
150 ΓΡ. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ IFANTIS
200 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ
150 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
300 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
100 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ BABY
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
50 ML ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
20 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
60 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
EΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα άσπρα μανιτάρια, τον ζωμό από τα πορτσίνι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα πορτσίνι με το χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες. Ρίχνουμε μία κουταλιά από την πάστα των λευκών μανιταριών, σβήνουμε με λευκό κρασί και καραμελώνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Στο τέλος, βάζουμε το σπανάκι, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.