ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Από τον Chef Νικόλα Σταυρακάκη

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
100 ΓΡ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ
1 Κ.Σ. ΠΕΤΙΜΕΖΙ
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)
80 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΩΜΑ ΑΝΑΛΑΤΑ
4 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
5 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΟΥΠΙ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα, για 2-3 λεπτά.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να σφίξουν.
Κόβουμε στη μέση τις φράουλες τις βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το πετιμέζι, λίγο νερό, και τις καραμελώνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού. Πιέζουμε κάποιες φράουλες να βγάλουν το ζουμί τους.
Έπειτα τρίβουμε στο μούλτι τα καραμελωμένα αμύγδαλα με τα παξιμάδια.
Κόβουμε ένα ομοιόμορφο κομμάτι κεφαλοτύρι και στη συνέχεια το πανάρουμε, εναλλάξ, δύο φορές με το αλεύρι και το κρύο νερό. Στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 2 λεπτά και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το τρίμμα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα και το παξιμάδι. Προσθέτουμε λίγες καραμελωμένες φράουλες και το σαγανάκι. Περιχύνουμε με σιρόπι φράουλας, προσθέτουμε λίγες ακόμα καραμελωμένες φράουλες και γαρνίρουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού.