ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ & ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Aπό τον Chef Λευτέρη Μπαϊράμη

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ & ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ
1 ΚΙΛΟ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
1 ΚΙΛΟ ΠΡΑΣΟ
100 ΓΡ. ΣΕΛΕΡΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 ΑΒΓΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
1 ΣΦΗΝ. ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
100 ML ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
30 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε κομμάτια.
Κόβουμε τα πράσα σε μπαστουνάκια και την σελινόριζα σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τα πράσα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτούν.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, το αγριογούρουνο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τo σέλερι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Έπειτα ρίχνουμε την κλασική κρέμα βαλσαμικού και το λευκό ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, για 2 περίπου ώρες.
Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε τη σελινόριζα και τα πράσα, στην κατσαρόλα με το αγριογούρουνο.
Για το αβγολέμονο χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από το αγιογούρουνο, αβγοκόβουμε το φαγητό και σερβίρουμε.