ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΗΛΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

Από τον Chef Mιχάλη Καλαβρυνό

ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΗΛΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

380 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

210 ML ΓΑΛΑ

1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

5 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

420 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:

250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

250 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ

1 Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΣΚΟΝΗ

½ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ:

½ ΚΙΛΟ ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Χτυπάμε το μείγμα σοκολάτας με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει κρέμα και τη βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τα καραμελωμένα μήλα:

Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας, συνεχώς, με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Για το μπισκότο:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, τη ζάχαρη το βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την σκόνη κανέλλας, το τζίντζερ, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Έπειτα βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, ανοίγουμε το φύλλο με έναν πλάστη, το απλώνουμε ολόκληρο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας με το μπισκότο θρυμματισμένο και τα καραμελωμένα μήλα.