ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη
Ημέρα προβολής 04/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για το κραμπλ:
- 100 γρ. βρώμη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. ζάχαρη καστανή
- 120 γρ. βούτυρο Lurpak
- ¼ κ.γ. κανέλλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για την γέμιση:
- 7-8 αχλάδια
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- ½ κ.γ. κανέλλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. σταφίδες
- 70 γρ. ζάχαρη καστανή
- 80 γρ. φουντούκια
- 40 ml κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κραμπλ:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την άχνη ζάχαρη, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και την κανέλλα. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια, ανακατεύουμε με το χέρι και τρίβουμε, μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Για τα αχλάδια:
Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τα αχλάδια με βούτυρο, για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την κανέλλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες, την καστανή ζάχαρη, τα φουντούκια και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετούμε τα καραμελωμένα αχλάδια σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη και καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα της βρώμης.
Ψήνουμε τα ατομικά κραμπλ με αχλάδι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-28 λεπτά.