ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Pastry Chef Δημήτρη Λεμοντζόγλου
Hμέρα προβολής 26/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 400 γρ. γάλα
- 40 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 90 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κακάο
- 15 γρ. αλεύρι μαλακό
- 10 γρ. βούτυρο Lurpak
- 10 σαβαγιάρ
Για τη διακόσμηση:
- Φιλέ αμυγδάλου
- Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει η σοκολατένια κρέμα.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα σαβαγιάρ σε κομματάκια και τα μοιράζουμε σε μπολάκια. Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα, την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου και τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.